Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

B-MURALS

CENTRE D'ART URBÀ

 • 0
  Mecenes
 • 0
  mensuals
 • 0.0
  total

Biografia

Difusor neix el 2006 com una resposta, organitzada en positiu, de l'emergent comunitat d'artistes urbans a la implementació de l'Ordenança cívica. El seu objectiu és fomentar la creació artística en l'espai públic, i fer-ho amb qualitat i de la mà del territori que acull les intervencions.

La seva primera activitat va ser el festival de stencil Difusor2007, que va portar més de 120 artistes internacionals a Barcelona, ​​que van intervenir en 5 murs, situats en els districtes d'Horta-Guinardó, Ciutat Vella ia Sant Adrià de Besòs.

A partir d'aquí, es va dedicar a impulsar el primer projecte de gestió de murs específicament habilitats per a intervencions urbanes, a través d'un sistema en línia de descàrrega automàtica de permisos. La prova pilot va prendre forma sota el projecte Galeria Oberta, situada en el mur perimetral del Parc de les Aigües (2008-2011).

A partir del 2011, amb la desaparició del mur per motius urbanístics, el projecte va créixer. Ja amb la nomenclatura Open Walls, hem passat a gestionar juliol murs a Barcelona (a 3 districtes diferents) i produir el festival Open Walls Conference, del qual s'han fet 5 edicions (2011-2016).

Aquest festival, amb un cicle conferències internacionals radicades al CCCB, intervencions de gran format i una multiplicitat d'activitats lúdiques i formatives vinculades a l'art urbà, ha contribuït a marcar un punt d'inflexió en la percepció de l'opinió pública - i de l'administració - cap a l'art urbà.

En els últims anys, l'entitat s'ha distingit per la seva especialització en projectes educatius a través de l'art urbà, tant en contextos formals com no formals, i en donar forma al primer Centre d'Art Urbà que com a tal neix a Barcelona.

Estadístiques generals

 • 0
  Mecenes
 • 0
  mensuals
 • 0.0
  total
 • 1
  Publicacions
 • 12
  et segueixen